Hořký bylinný likér z puškvorce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 40 g Hřebíček
  • 50 g Puškvorec
  • 0.75 l Voda pitná
  • 1 l Starorežná pálenka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 52 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 44.3 mg
  • Vláknina 2736 mg
  • Vitamín A 2736 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Puškvorec pořádně očistíme a omyjeme, odstraníme kořínky z oddenků, pak oddenky po délce rozřízneme a vložíme je do láhve se Staročeskou Žitnou. Přidáme hřebíček, který jsme posekali na menší kousky. Láhev uzavřeme a obsah necháme na slunci vyluhovat alespoň 5 týdnů.

  • 2

    Po této době výluh slijeme a smícháme se studeným cukerným sirupem, který jsme připravili svařením 100 g cukru a 0.75 litru vody.

  • 3

    Znovu promíchaný puškvorcový likér nalijeme do menších lahví, puškvorec necháme v alkoholu a dáme na několik týdnů uležet na chladné a tmavé místo.

  • 4

    Tento likér je hořký, používáme jej jako aperitiv, ale hlavně při poruchách trávení, zažívacích potížích a pod.

Komentáře k receptu