Domácí hruškový likér

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Hrušky
  • 250 ml Hruškovice
  • 1 ml Pektolytický enzym
  • 100 ml Sirup cukrový
  • 0.5 kávová lžička Kyselina citrónová
  • 0.5 l Džus hruškový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 108.5 mg
  • Vláknina 5200 mg
  • Vitamín A 5200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé, ale nepřezrálé hrušky omyjeme, osušíme, rozkrojíme, zbavíme stopek, rozkrájíme na plátky silné asi 1 cm a odložíme je do mísy.

  • 2

    Ve větším nerezovém hrnci zahřejeme čistou hruškovou šťávu na 80°C. Hned přidáme pokrájené hrušky, musí být zakryté tekutinou. Důležité je, aby jsme teplotu udrželi ještě 2 minuty.

  • 3

    Horkou směs opatrně rozmixujeme tyčovým mixérem. Pak směs rychle zchladíme na 40°C, přidáme 1 ml pektolytického enzymu, promícháme a 30 minut budeme udržovat teplotu 40°C. Pak ji slisujeme a rychle zchladíme. Šťávu - asi 800 ml, necháme stát 2 hodiny, dokud se neustálí kal. Potom čistou šťávu stočíme.

  • 4

    Na 1 litr likéru smícháme 650 ml šťávy s 250 ml hruškového destilátu (80% objem. jednotek) a 100 ml invertního cukrového sirupu. Podle chuti přidáme kyselinu citronovou. Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 18%.

Komentáře k receptu