Broskvový likér

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Cukr krupice
  • 5 g Kyselina citrónová
  • 150 ml Brandy peach
  • 3 ml Pektolytický enzym
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Broskve
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 190.8 mg
  • Vláknina 3000 mg
  • Vitamín A 3000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme broskvový extrakt šťávy: 1 kg zralých broskví omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme a pokrájíme je na malé kousky.

  • 2

    V nerezovém hrnci zahřejeme na 40°C 1 dl vody s 5 g kyseliny citrónové. Pak do roztoku přidáme pokrájené ovoce, promícháme, přidáme pektolytického enzymu (3 ml/litr) a nahrubo ovoce rozmixujeme.

  • 3

    Takto získáme co nejvíce šťávy. Po 15 minutách ovoce vylisujeme a 1 litr čisté šťávy, zbavené všech pevných součástí, přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut. Musí se odpařit voda, až šťávy bude 800 ml. Pak přimícháme 200 g - 400 g cukru a vaříme asi 2 minuty - stále sbíráme pěnu.

  • 4

    Po ochlazení na 40°C šťávu profitrujeme. Smícháme 800 ml šťávy s 150 ml vysokoprocentní destilátu, min. 80% objem. jednotek - destilát volíme pode druhu ovoce. Pokud použijeme neutrální destilát, musíme jej kombinovat minimálně 1:1 s odrůdovým destilátem. Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 18%.

Komentáře k receptu