Mišpulínový likér

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cukr hroznový (glukóza)
  • 100 g Invertní cukr
  • 200 ml Vodka
  • 2 ml Pektolytický enzym
  • 0.5 l Šťáva jablečná 100%
  • 0.5 kg Mišpule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 110 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 133.2 mg
  • Vláknina 1900 mg
  • Vitamín A 1900 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme extrakt - šťávu z mišpulí: 0.5 kg zralé, ale tvrdé mišpule omyjeme, odstopkujeme a rozkrájíme. V nerezovém hrnci přivedeme k varu jablečnou šťávu a mišpule do ní vložíme a vařme 2 minuty. Poté směs zchladíme na 40°C, přidáme pektolytického enzymu (1-2 ml/litr), promícháme a po 30 minutách zchlazení mišpule vylisujeme. Potom šťávu stáhneme. Šťáva musí být naprosto čistá, zbavena všech pevných součástí. K docílení takto upravené šťávy ji přecedíme přes jemný nylonový sáček nebo jemné síto do nerezového hrnce.

  • 2

    Po ochlazení přidáme 100 g invertního cukru, 50 g glukózy, 200 ml vysokoprocentní vodky min. 80% objem. jednotek.

Komentáře k receptu