Banánový likér

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 ml Vodka
  • 100 ml Sirup cukrový
  • 1 kávová lžička Kyselina citrónová
  • 7 ks Banány
  • 1 l Džus hruškový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 597.4 mg
  • Vláknina 10480 mg
  • Vitamín A 10480 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K výrobě likéru budeme potřebovat 6-7 středně velkých banánů.

  • 2

    V nerezovém hrnci přivedeme k varu 1 litr hruškové šťávy. Jakmile bude teplota šťávy na 80°C, vložíme do ní čerstvě oloupané banány, které v tekutině rozmačkáme.

  • 3

    Pak šťávu s banány necháme pomalu vychladnout na 40°C a po hodině vše prolisujeme přes nylonový sáček.

  • 4

    Získáme aromatickou šťávu, kterou necháme 3-5 hodin v chladu. Pak šťávu přefiltrujeme.

  • 5

    700 ml šťávy smícháme s 200 ml vodky a 100 ml invertního cukrového sirupu. Pode chuti přimícháme kyselinu citrónovou.

  • 6

    Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Komentáře k receptu