Skořicový punč s ořechy - Súdžongkwa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 196 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 213 g Cukr krupice
  • 200 g Zázvor celý
  • 120 g Skořice celá
  • 200 g Kaki
  • 5 g Oříšky piniové
  • 150 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 124 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 111.1 mg
  • Vláknina 7125.5 mg
  • Vitamín A 7125.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Proutky skořice opláchneme pod tekoucí vodou a když jsou příliš dlouhé, překrojíme je napůl. Ze sušeného ovoce kaki odřízneme stopky a z jedné strany je nařízneme nožem. Potom je nakrájíme na tenké plátky tak, abychom do jednotlivých plátků mohli zabalit ořech. Vlašské ořechy namočíme na 5 minut do studené vody a potom je oloupeme.

  • 2

    Oloupané ořechy jednotlivě zabalíme do plátků ovoce kaki. Tyto ovocné balíčky nakrájíme na silnější plátky. Pinivé ořechy okrájíme a promneme je v utěrce. Do hrnce vijeme vodu, vsypeme kousky zázvoru a přivedeme k varu. Zázvor vaříme 1 hodinu. Vařený zázvor scedíme přes utěrku.

  • 3

    Do hrnce s vodou dáme proutky skořice a vaříme je 1 hodinu. Vývar ze skořice scedíme přes utěrku.

  • 4

    Zázvorový a skořicový vývar slijeme, přidáme k nim cukr práškový i krupicový a přivedeme k varu.

  • 5

    Tekutinu vaříme 10 minut. Po 10 minutách máme punč hotový. Nápoj necháme vychladit a na chvíli dáme do lednice. Podáváme studený v pohárech, ozdobený piniovými oříšky a kousky ovoce kaki s vlašskými ořechy.

Komentáře k receptu