Kdoulový aromatický likér

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cukr hroznový (glukóza)
  • 200 ml Sirup cukrový
  • 50 ml Šťáva jablečná 100%
  • 1 l Vodka
  • 2.5 kg Kdoule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 143 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 493.5 mg
  • Vláknina 20 mg
  • Vitamín A 20 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé kdoule omyjeme, osušíme a slupky okrájíme. Kdoule v nerezovém hrnci nahrubo rozmixujeme a přendáme do velké skleněné lahve, zalijeme 60% vodkou, zakryjeme a necháme 14 dní násadu luhovat. Odložíme ji do chladna, občas promícháme.

  • 2

    Po 14 dnech násadu přelijeme přes skládaný filtr. 700 ml šťávy z kdoulí smícháme s 50 ml čisté jablečné šťávy, 200 ml cukrového sirupu a přidáme 50 g glukózy.

  • 3

    Vše důkladně promícháme a znovu přefiltrujeme, necháme ustát a naplníme do lahví.

Komentáře k receptu