Kvašené ostružinové víno

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 kg Ostružiny
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 149 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 149 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 407.5 mg
  • Vláknina 26500 mg
  • Vitamín A 26500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralé ostružiny přebereme, očistíme a nasypeme do 5l sklenice. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a jakmile se rozpustí, nalijeme na ovoce. Sklenici převážeme celofánem, udělíme do něj dírky a na teplém místě necháme kvasit cca 3 týdny.

  • 2

    Poté víno stáčíme do demižonu. Na každý 1 l přidáme 50 g cukru. Vložíme kvasnou trubičku a necháme dokvasit. Po ustátí stočíme do lahví, uzavřeme a uložíme na studeném a temném místě.

Komentáře k receptu