Rybízové víno

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 600 g Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Kulturní kvasinky
  • 2 l Voda pitná
  • 2 l Rybízový džus
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu převaříme, necháme vychladnout. Potom smícháme spolu s rybízovou šťávou. Přisypeme cukr a vinné kvasinky. Necháme 6-8 týdnů kvasit.

  • 2

    Vykvašené víno stočíme do jiné nádoby, necháme 3 dní stát. Stáčení vína opakujeme tři krát.

  • 3

    Víno nakonec stočíme do lahví, které uzavřeme.

Komentáře k receptu