Rumový svařák s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 7 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Med včelí
  • 5 g Hřebíček
  • 15 g Skořice mletá
  • 15 g Cukr vanilka
  • 240 g Citrony
  • 500 ml Voda pitná
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1000 ml Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 98.1 mg
  • Vláknina 5518.8 mg
  • Vitamín A 5518.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu nalijeme do hrnce, přivedeme k varu, přidáme kousek skořice, hřebíčky, cukr, povaříme dvě minuty, aby se koření rozvonělo, přidáme med, citronovou šťávu a nakonec přilijeme rum. Necháme projít varem a odstavíme. Nápoj naléváme do skleniček s ouškem nebo do hrnečků, okraje ozdobíme plátkem naříznutého citronu a podáváme.

  • 2

    Nápoj se pije velmi horký a v zimě je velmi žádaný.

Komentáře k receptu