Jablečná krupicová kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 268 mg
 - Vláknina 10700 mg
 - Vitamín A 10700 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Podusíme je s trochou vody na kaši.
 - 
                                2
Do jablečné kaše zavaříme krupici, přidáme špetku soli a za stálého míchání vaříme. Během varu můžeme přidat trochu vody.
 - 
                                3
Do uvařené kaše vmícháme cukr a necháme jej rozpustit.
 - 
                                4
Kaši podáváme omaštěnou máslem a oslazenou skořicovým cukrem.