Laciné koblihy
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 špetka Sůl
 - 0.125 l Mléko polotučné
 - 5 dkg Marmeláda višňová
 - 0.58 dkg Máslo čerstvé
 - 2 dkg Cukr krupice
 - 25 dkg Mouka polohrubá
 - 1 dkg Droždí
 - 1 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 122 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 77.9 mg
 - Draslík 112.5 mg
 - Vláknina 3886 mg
 - Vitamín A 3886 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 48 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse si mícháme rozpuštěné máslo, cukr a citronovou šťávu, dokud máslo nevychladne. Přidáme citronovou kůru, rum, sůl, žloutek a vykynutý kvásek. Přilijeme vlažné mléko a zahušťujeme moukou. Vypracujeme si těsto, které dáme do tepla vykynout.
 - 
                                2
Těsto si rozválíme na tloušťku prstu a těsně vedle sebe kulatou formičkou označujeme kolečka. Do poloviny z nich dáme zavařeninu, druhou polovinu vykrojíme a přiložíme na kolečka se zavařeninou. Prsty dobře utěsníme spoje a spodní polovinu vykrojíme. Koblihy dáme do rozpáleného tuku v hrnci (másla) a z obou stran smažíme dočervena. Vyndané koblihy pokládáme na ubrousky a až oschnou, posypeme je vanilkovým cukrem.