Pogača se sodovkou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
 - Sacharidy 123 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 367 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 93.1 mg
 - Draslík 231.3 mg
 - Vláknina 10588 mg
 - Vitamín A 10588 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme sůl, vejce, prášek do pečiva, promícháme, postupně přiléváme sodovku a uhněteme hladké těsto.
 - 
                                2
Těsto vyklopíme na pomoučený vál, znovu prohněteme a vyválíme placku tak velkou, téměř jako je dno pečícího plechu. Těsto opatrně položíme na olejem vymazaný plech, povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby upéct.
 - 
                                3
Pečeme při 190°C přibližně 20 minut do zlatova.
 - 
                                4
Pogaču nakrájíme a servírujeme teplou i studenou.