Bábovka s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1476 kcal
 - Sacharidy 178 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 135 g
 - Cholesterol 498.9 mg
 - Draslík 165.7 mg
 - Vláknina 6104.7 mg
 - Vitamín A 6104.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 85.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 180 °C.
 - 
                                3
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
 - 
                                4
V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. V další míse mixerem rozšleháme změklé máslo s cukrem a esencí do pěny. Postupně při malých otáčkách přidáváme vejce a mouku.
 - 
                                5
Třetinu hotového těsta dáme stranou a smícháme s rozpuštěnou čokoládou.
 - 
                                6
Na dno formy dáme polovinu světlého těsta, poté tmavé těsto a poslední opět světlé těsto a pečeme zhruba hodinu a tři čtvrtě. Abychom vršek bábovky neměli připálený, v polovině pečení bábovku přikryjeme alobalem. Do bábovky vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je bábovka hotová. Necháme ji ve formě asi čtvrt hodiny zchladnout, pak ji opatrně vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Poté bábovku posypeme moučkovým cukrem.