Langoše s kefírem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 800 kcal
 - Sacharidy 138 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 612 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 125.2 mg
 - Draslík 311.9 mg
 - Vláknina 11812.5 mg
 - Vitamín A 11812.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 158.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do větší mísy nasypeme 710 g hladké mouky, do které uděláme důlek, do něj rozdrobíme celou kostku droždí, přidáme 2 špetky cukru a přilijeme 1 dl vlahého mléka. Když nám vzejde kvásek, přidáme 0,5 litru kefíru (nebo podmáslí), necelou 1 lžičku soli a 2 vejce. Vše promícháme a důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto. Necháme ho v teple kynout 1 hodinu.
 - 
                                2
Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, nakrájíme malé díly ve velikosti 2 polévkových lžic, z každého si utvoříme bochánek, který zlehka rozválíme a rukama za okraje vytáhneme na placku přibližně o průměru 15–18 cm.
 - 
                                3
Langoše smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova z každé strany. Důležité je, aby jsme při smažení měli dostatečně vysokou vrstvu oleje (min. 2 cm). Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.