Bramborák z chleba se slaninou
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
 - 400 g Chléb konzumní
 - 30 g Slanina vepřová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 stroužek Česnek
 - 4 dl Bujón hovězí
 - 0.06 dl Olej slunečnicový
 - 1 šálek Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 24406 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 140.3 mg
 - Draslík 603.2 mg
 - Vláknina 3545.3 mg
 - Vitamín A 3545.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvrdý chleba rozlámeme, dáme do mísy a zalijeme hovězím bujonem z kostky. Necháme ho asi 1 hodinu dobře rozmočit.
 - 
                                2
Anglickou slaninu a vepřovou slaninu pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěný česnek utřeme se solí.
 - 
                                3
Rozmočený chleba z bujonu scedíme, dáme zpět do mísy a přidáme k němu cibuli, česnek, slaninu, sůl, majoránku, pepř, kmín, vajíčka a polohrubou mouku. Vše důkladně promícháme, případně dochutíme solí.
 - 
                                4
V pánvi si rozpálíme olej. Lžící nabíráme těsto, dáme ho na rozpálený omastek, rozetřeme ho na placičku a smažíme přibližně 2 minuty z každé strany do zlatohněda.
 - 
                                5
Podáváme horké i studené.