Piškotový dort s kávovým krémem
Suroviny
- 70 g Cukr moučkový
 - 80 g Mouka pšeničná hrubá
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 120 g Cukr moučkový
 - 10 g Želatina
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 120 ml Káva Espresso
 - 60 ml Voda pitná
 - 250 ml Smetana čerstvá ke šlehání
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 250.8 mg
 - Draslík 90.5 mg
 - Vláknina 858.7 mg
 - Vitamín A 858.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přišleháme cukr, přidáme žloutky, citronovou šťávu a mouku.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané malé dortové formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme zvolna cca 30 minut. Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, naplníme krémem a zbytkem krému dozdobíme.
 - 
                                3
Na krém necháme cukr rozpustit v silné kávě. Ve vodě rozpustíme želatinu, vše smícháme dohromady, přidáme ušlehanou smetanu a na chladném místě necháme ztuhnout.