Indické placky nan
Suroviny
- 250 ml Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Cibule
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.25 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 kávová lžička Cukr krystal
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 0.5 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 171 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 49.3 mg
 - Draslík 52.6 mg
 - Vláknina 2660.1 mg
 - Vitamín A 2660.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mouku, sůl, sodu a prášek do pečiva. Tuto směs ochutíme cukrem, zalijeme vejci a přepuštěným máslem. Celou směs následně promícháme. Postupně zaléváme jogurtem a mlékem/vodou a ze směsi uhněteme těstíčko.
 - 
                                2
Těsto odložíme bokem, přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme odpočívat zhruba 6 hodin. Když těsto vykyne, navlhčíme jej trochou přepuštěného másla a opět zpracujeme. Rozdělíme na několik kuliček a na pomoučeném vále je zpracujeme na placičky, které opět necháme 5 minut odpočívat. Po 5 minutách zpracujeme placičky válečkem, aby se protáhly do oválného tvaru.
 - 
                                3
Placky osmažíme na nepřilnavé pánvi z jedné strany, druhou stranu posypeme kousky cibule. Poté osmažíme i druhou, navlhčenou stranu. Smažíme, dokud se nezačnou na povrchu tvořit bublinky. Ihned podáváme.