Ořechový hřbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 265.1 mg
 - Draslík 218.3 mg
 - Vláknina 4887.5 mg
 - Vitamín A 4887.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozklepneme 3 vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Do mísy vložíme žloutky, přidáme 1 celé vejce, přisypeme cukr a vyšleháme. Přidáme rozpuštěné máslo, mouku, mleté ořechy a zpracujeme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.
 - 
                                2
Upečený hřbet necháme vychladnout, vyklopíme z formy, nakrájíme na řezy, posypeme kakaem a podáváme.