Vdolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1587 kcal
 - Sacharidy 207 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 97098 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 166.2 mg
 - Draslík 276.3 mg
 - Vláknina 7700 mg
 - Vitamín A 7700 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 75.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do připravené mouky rozdrobíme droždí, přisypeme cukr, přidáme vejce, špetku soli, rozpuštěné sádlo, vlažné mléko a zaděláme těsto tak, aby nebylo příliš husté.
 - 
                                2
Necháme těsto vykynout. Rozválíme na plát silný asi 2 cm a vykrajujeme sklenkou nebo menším hrnečkem kolečka, která necháme opět kynout.
 - 
                                3
Vdolky pečeme na pomaštěném plechu po obou stranách.
 - 
                                4
Po upečení je potřeme povidly a posypeme nastrouhaným tvarohem nebo perníkem. Rovněž je můžeme posypat mletým mákem smíchaným s cukrem, lžičkou vanilkového cukru a přelít rozpuštěným máslem.