Jáhlový nákyp s hříbky a tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Jáhly - loupané proso
  • 40 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 150 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 748 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1009.8 mg
  • Vláknina 21802.1 mg
  • Vitamín A 21802.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáček vytřeme olejem. Jáhly několikrát po sobě promyjeme v horké vodě, poté vodu slijeme, jáhly dáme do kastrólku, zalijeme čistou vodou v poměru 1:2, přidáme sůl a přivedeme vodu k varu. Pak snížíme teplotu a vaříme je doměkka přibližně 15-20 minut. Troubu si předehřejeme na 180°C.

  • 2

    Mezitím očištěnou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme očištěné, na plátky pokrájené houby, osolíme je, posypeme kmínem a vysmažíme je z vlastní šťávy. Tuňáka ve vlastí šťávě scedíme.

  • 3

    K měkkým jáhlům přidáme nastrouhaný sýr, usmažené houby a tuňáka. Ještě jáhly dochutíme majoránkou, koliandrem, solí, pepřem, sójovou omáčkou a vše dobře promícháme. Jáhlovou směs dáme do pekáčku, zarovnáme a vložíme do předehřáté trouby.

  • 4

    Jáhlový nákyp pečeme 35-40 minut dozlatova. Podáváme teplý i studený. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu