Rychlá perníková buchta s ovocem
Suroviny
- 100 g Jahody zahradní
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Cukr krupice
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Kypřicí prášek do perníku
 - 4 polévková lžíce Borůvky
 - 4 polévková lžíce Rybíz červený
 - 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 25 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 75.1 mg
 - Draslík 62.9 mg
 - Vláknina 2886.2 mg
 - Vitamín A 2886.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velké mísy nasypeme mouku, cukr, prášek do perníku a vanilkový cukr. Přilijeme vlahé mléko, olej a přidáme vajíčka.
 - 
                                2
Vše zlehka promícháme vařečkou. Vzniklé těsto nalijeme do plechu vyloženým pečícím papírem.
 - 
                                3
Nakonec rovnoměrně posypeme ovocem.
 - 
                                4
Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 25 minut při 180°C.
 - 
                                5
Hotovou buchtu necháme vychladnout a servírujeme.