Olivový chléb II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 36.4 mg
 - Vláknina 84 mg
 - Vitamín A 84 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme 200 g celozrnné pšeničné mouky, 450 g hladké bílé mouky, 1 lžičku soli, 7 g instantního droždí, 4 lžíce olivového oleje, zamícháme a přilijeme 350 ml vlažné vody. V míse vše promícháme, vyklopíme na pomoučený vál a dobře prohněteme, až je těsto hladké a pružné. Nakonec do něho rovnoměrně zapracujeme 140 g namíchaných nasekaných černých a zelených oliv. Vytvarujeme z něho kouli, přesuneme je do mísy vymaštěné olejem, potřeme olejem i těsto, zakryjeme a necháme hodinu a půl kynout v teple.
 - 
                                2
Vykynuté těsto vyklopíme na vál, krátce a silně prohněteme, vyválíme z něho obdélníkovou placku, kterou přeložíme napůl, přetočíme jako bychom bochník ždímali a okraje přimáčkneme.
 - 
                                3
Položíme na plech vymaštěný olejem, potřeme teplou vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 40-60 min, dokud chleba nezezlátne.
 - 
                                4
Necháme ho vychladnout na mřížce.