Kaše z prosa s květákem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 462 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 721.2 mg
 - Vláknina 23850.5 mg
 - Vitamín A 23850.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.5 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Proso dáme do síta a přelijeme ho 2 x vařící vodou. Poté ho dáme do hrnce s 7 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Za častého míchání pomalu proso vaříme přibližně 30 minut a necháme 5 minut pod pokličkou dojít.
 - 
                                2
Omytý květák rozdělíme na růžičky, přidáme 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky kmínu, přilijeme 2 dl vody a pod pokličkou dusíme přibližně 10 minut.
 - 
                                3
Tvrdý sýr nastrouháme. Oloupaný česnek prolisujeme. Petrželovou nať omyjeme a velmi drobně pokrájíme.
 - 
                                4
Uvařený květák scedíme a přidáme ho s petrželkou a česnekem k prosu. Promícháme, dochutíme solí a slunečnicovým olejem.
 - 
                                5
Proso s květákem rozdělíme na talíře, každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.