Jáhlové noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 12.5 mg
 - Draslík 144 mg
 - Vláknina 10799 mg
 - Vitamín A 10799 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 777.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Mléko přivedeme k varu, osolíme a vsypeme jáhly. Za stálého míchání uvaříme kaši, vmícháme hrubou mouku a ještě krátce povaříme.
 - 
                                3
Z kaše vykrajujeme lžičkou noky, které obalíme v nasekaném kopru (nebo petrželce).
 - 
                                4
Podáváme jako přílohu k zeleninovým salátům.