Jáhlová kaše s medem a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 98 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 71.5 mg
 - Draslík 10.5 mg
 - Vláknina 80 mg
 - Vitamín A 80 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1279.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jáhly vsypeme do cedníku a propereme je pod tekoucí vodou nejméně třikrát. Potom je ještě dvakrát propereme horkou vodou a vsypeme do hrnce. Vložíme k nim půlku másla, zalijeme studeným mlékem, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Hrnec přiklopíme poklicí, plamínek ztlumíme na úplné minimum a povaříme jáhly doměkka, tak 20 minut, aby vznikla kaše.
 - 
                                2
Hotovou kaši stáhneme ze sporáku, ihned vlijeme smetanu a dobře promícháme. Podle chutí přisolíme, pocukrujeme, vložíme zbylé máslo. Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci pokapeme medem a podáváme.