Krupkové řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salám jemný
  • 150 g Krupky trhané
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 ks Brambory vařené ve slupce
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 411.6 mg
  • Vláknina 2961.6 mg
  • Vitamín A 2961.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupky spaříme, scedíme, vsypeme do vařící osolené vody, přidáme lžičku másla a vaříme do měkka. Uvařené krupky scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Brambory oloupeme, vychladlé nastrouháme na jemno. Přidáme krupky, jedno vejce, nasekanou petržel a 2 lžíce mouky. Vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme jemně pokrájený salám a podle potřeby trochu strouhanky.

  • 3

    Z těsta tvarujeme menší tenké řízky. Obalíme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Řízky smažíme na oleji po obou stranách do růžova.

Komentáře k receptu