Bylinkové knedlíčky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 280 g Cuketa
  • 125 g Hrášek
  • 350 g Květák
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 60 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 125 g Šalotka
  • 5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 250 g Petržel kořen
  • 60 g Kroupy střední
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 ks Bobkový list
  • 1.25 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 735 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 181 g
  • Sodík 2529 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 37.9 mg
  • Draslík 1536 mg
  • Vláknina 27597 mg
  • Vitamín A 27597 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 171.6 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Knedlíčky: mouku a kypřicí prášek prosejeme do mísy, přidáme tuk, nasekané bylinky a podle chuti sůl a pepř. Přidáme vodu a vypracujeme středně tuhé těsto.

  • 2

    Vytvarujeme 16 knedlíčků. Zakryjeme je a dáme stranou.

  • 3

    V pekáči rozehřejeme máslo. Vložíme na ně rozpůlené šalotky a za občasného míchání je smažíme, až změknou, ale nezhnědnou.

  • 4

    Nalijeme vývar, přidáme kousky mrkve, petržele, uvařené kroupy a bobkový list. Přikryjeme a dusíme asi 30 minut v troubě na 190 °C.

  • 5

    Pekáč vyndáme z trouby, přidáme nakrájené cukety, růžičky květáku, hrášek, bylinky a podle chuti sůl a pepř.

  • 6

    Na zeleninu položíme knedlíčky a dáme znovu do trouby na 20 minut, až jsou knedlíčky tepelně upravené. Potom odstraníme bobkový list a pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu