Horácká česnečka s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Kroupy ječné
  • 70 g Anglická slanina
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 892 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 158.3 mg
  • Vláknina 9325.3 mg
  • Vitamín A 9325.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy dobře promyjeme, dáme do hrnce s 1.5 litrem vody a pomalu je vaříme přibližně 45 minut. Do vody ještě ke kroupám přidáme sůl, majoránku, celou oloupanou cibuli a očištěnou, omytou mrkev.

  • 2

    Druhou oloupanou menší cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na malé kostičky. Oloupeme česnek a prolisujeme. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 3

    V pánvi si rozpustíme slaninu a pak ji dozlatova vysmažíme. Slaninové škvarky vyjmeme, dáme je do misky a na omastku ze slaniny zpěníme dorůžova cibuli. Vyjmeme uvařenou mrkev i cibuli.

  • 4

    Do polévky s téměř uvařenými kroupami přimícháme usmaženou cibuli, polévku dochutíme rozetřeným česnekem, solí a pepřem.

  • 5

    Před podáváním přimícháme petrželku a škvarky.

Komentáře k receptu