Krupkové karbanátky s hrachovými klíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Krupky trhané
  • 200 g Klíčky hrachové
  • 100 g Zelí kysané
  • 100 g Brambory
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 286.9 mg
  • Vláknina 3011 mg
  • Vitamín A 3011 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    3-4 hodiny předem si namočíme krupky do studené vody. Pak je v sítu propláchneme a dáme do mísy. Přidáme k nim dobře promyté a okapané hrachové klíčky, prolisované stroužky česneku, nadrobno pokrájené kysané zelí, najemno nastrouhaný větší syrový brambor, majoránku, pepř, kmín a sůl. Vše dobře promícháme. Čerstvý bílek vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do připravené směsi.

  • 2

    Dno rozehřáté teflonové pánve potřeme olejem, vrchovatou lžicí na rozpálený olej naneseme hromádky karbanátkové směsi, upravíme je do tvaru menších vyšších placiček a pomalu je smažíme dozlatova z každé strany přibližně po 5 minutách. Karbanátky z krupek podáváme teplé. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu