Krupník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Houby sušené
  • 200 g Vepřový bok
  • 350 g Krupky trhané
  • 0.3 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 5 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 44.7 mg
  • Draslík 683.9 mg
  • Vláknina 2918 mg
  • Vitamín A 2918 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby propláchneme a předem necháme několik hodin namočené.

  • 2

    Pak je scedíme a nakrájíme najemno. Osolíme a podusíme.

  • 3

    Krupky propláchneme a uvaříme ve slané vodě skoro doměkka. Po uvaření scedíme.

  • 4

    Nakrájíme na kostky bůček, okmínejeme a vyškvaříme.

  • 5

    Vedle masa si osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme houby, krupky, utřený česnek se solí, opepříme a ochutíme majoránkou.

  • 6

    Dle potřeby rozředíme vývarem z hub.

  • 7

    Důkladně promícháme, přendáme do vymaštěného pekáče a zapečeme v troubě dočervena.

  • 8

    Podáváme se sladkokyselou okurkou či syrovým kysaným zelím.

Komentáře k receptu