Maďarská polévka z pražené krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 9.7 mg
 - Draslík 4.5 mg
 - Vláknina 888.5 mg
 - Vitamín A 888.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na polovině sádla dozlatova opražíme krupici. Ze zbylého sádla a mouky připravíme světlou jíšku, přisypeme mletou papriku, zamícháme a odstavíme z plotny. Ihned zalijeme vodou a rozšleháme. Přidáme opraženou krupici, osolíme a chvíli povaříme.