Sýrovo-krupicové krokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Strouhanka
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 129.1 mg
  • Draslík 51.9 mg
  • Vláknina 1951.8 mg
  • Vitamín A 1951.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vařícího osoleného mléka přisypeme za stálého míchání krupici a uvaříme kaši.

  • 2

    Po vychladnutí do kaše vmícháme celá vejce, nastrouhaný sýr a podle chuti pepř.

  • 3

    Ze vzniklého tužšího těsta ukrajujeme kousky, z nich tvarujeme krokety o průměru asi 2 cm a délce přibližně 5 cm. Obalíme je ve strouhance a osmažíme v rozehřátém oleji na pánvi ze všech stran.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k dušené zelenině.

Komentáře k receptu