Krupicový smaženec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.6 g Máslo čerstvé
  • 150 g Pšeničná krupice
  • 60 g Cukr skořicový
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 74.3 mg
  • Draslík 24.5 mg
  • Vláknina 2850 mg
  • Vitamín A 2850 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko přivedeme k varu, za stálého míchání přisypeme krupici, zvolna povaříme 5 minut a odstavíme, necháme chladnout. Do teplé, ne horké krupice vmícháme rozkvedlané vejce.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a na něm postupně smažíme z těsta větší lívance z obou stran dozlatova. Natrháme je na větší kousky, rozdělíme na talíře a posypeme skořicovým cukrem.

  • 3

    Ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu