Bramborová polévka s krupicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 80 g Tuk
  • 250 g Brambory
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 287.8 mg
  • Vláknina 5478.9 mg
  • Vitamín A 5478.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Osmažíme ji na polovině tuku, zalijeme vodou a vaříme.

  • 2

    Přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, sůl, pepř, česnek, majoránku a nakonec na zbylém tuku osmaženou nakrájenou cibuli a krupici.

  • 3

    Polévku ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu