Krupice v mléce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Pšeničná krupice
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 143.7 mg
  • Draslík 101.4 mg
  • Vláknina 1570 mg
  • Vitamín A 1570 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji zesklovatět. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a společně osmahneme.

  • 2

    Potom přilijeme mléko, osolíme a když se začne vařit, lehce přisypeme krupici. Za stálého míchání uvaříme kaši. Do hotové kaše zamícháme vejce a na mírném ohni mícháme, až hmota ztuhne.

  • 3

    Lžící vykrajujeme noky a klademe je na mísu. Jsou vhodnou přílohou k zeleninovému leču.

Komentáře k receptu