Řezy z ovesných vloček s hruškovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Cukr třtinový
  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Kakao - prášek
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 100 g Kokos sušený
  • 175 g Ovesné vločky
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Džus hruškový
  • 1 kávová lžička Koření perníkové
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 28.3 mg
  • Draslík 346.9 mg
  • Vláknina 12797.3 mg
  • Vitamín A 12797.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Z citronu nastrouháme kůru a z poloviny vylisujeme šťávu.

  • 3

    Máslo, cukr, perníkové koření, špetku soli, citronovou kůru a šťávu ušleháme do pěny.

  • 4

    V míse smícháme mouku s kokosovými a ovesnými vločkami, rozinkami, kakaem a kypřicím práškem. Přidáme utřenou pěnu a poté postupně přiléváme mléko. Vše vymícháme do hladkého těsta.

  • 5

    Plech vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něj těsto. Pečeme cca 30min.

  • 6

    Mezitím hřuškovou šťávu na mírném ohni zahříváme tak dlouho, dokud nevznikné hustá, vláčná poleva.

  • 7

    Ještě horký koláč potřeme polevou, necháme vychladnout a nakrájíme na kostky.

Komentáře k receptu