Mrkvový salát s pohankou a meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Mrkev kořen
  • 50 g Meruňky sušené
  • 50 g Rukola
  • 150 g Pohanka
  • 200 g Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.84 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 290 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 4.3 mg
  • Draslík 327.5 mg
  • Vláknina 15081.8 mg
  • Vitamín A 15081.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou mrkev nakrájíme na plátky a opečeme na oleji. Přilijeme 100 ml vody, přidáme lžičku soli, prolisovaný česnek a sušené meruňky. Vše dusíme asi 6 minut.

  • 2

    Omyté jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Pohanku opražíme nasucho na pánvi.

  • 3

    Smícháme jogurt, limetkovou šťávu a kůru, sůl a pepř.

  • 4

    Meruňky vyjmeme z mrkve a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do mísy spolu s mrkví a cibulkami a pokapeme trochou mrkvového vývaru. Salát posypeme omytou rukolou a opraženou pohankou.

  • 5

    Zálivku podáváme k salátu zvlášť.

Komentáře k receptu