Slovenské královské škubánky se škvarky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Mouka pohanková
  • 200 g Vepřové škvarky
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1202 kcal
  • Sacharidy 188 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 11.6 mg
  • Draslík 1.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vařícím 1,5 litrem vody vysypeme naráz 1 kg pohankové mouky a vaříme bez míchání, jen zmírníme trochu teplotu vaření. Asi po 10 minutách jen vařečkou uvařené těsto "nadzvedneme" a vaříme dalších 15 minut. Potom hrnec odstavíme z plotny, slijeme zbylou vodu, osolíme a pořádně rozmícháme do hladkého těsta.

  • 2

    Lžíci nabíráme škubánky, které rovnáme na talíř, posypeme nakrájenými teplými škvarky a polijeme rozehřátým sádlem.

  • 3

    Každý si porci dochutí solí a zlehka rozmíchá.

Komentáře k receptu