Zdravá pohanková pomazánka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 6 dl Mléko plnotučné
  • 1 šálek Pohanka
  • 10.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 39 mg
  • Draslík 386.6 mg
  • Vláknina 4534 mg
  • Vitamín A 4534 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 957.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku v sítu promyjeme a pak ji dvakrát spaříme vařící vodou (2-3 litry). Spařenou pohanku dáme vařit do mírně osoleného (0,5 lžičky) mléka a pomalu ji uvaříme za občasného promíchání na kaši. Čerstvou majoránku omyjeme a lístky pokrájíme nadrobno. Šalotku očistíme a drobně pokrájíme. Oloupaný česnek prolisujeme.

  • 2

    Pohankovou vychladlou kaši a prolisovaný česnek rozmixujeme tyčovým mixerem. Máslo vyšleháme se solí (0,5 lžičky) a pak je přimícháme k pohankové kaši. Pomazánku dochutíme čerstvou majoránkou, pepřem, kmínem a promícháme s vyšlehaným máslem.

  • 3

    Nakonec přimícháme šalotku a dochutíme solí.

Komentáře k receptu