Pohankové knedlíčky se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pohanková
  • 100 g Slanina vepřová
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 636 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 78.3 mg
  • Draslík 97.1 mg
  • Vláknina 1893.3 mg
  • Vitamín A 1893.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu a rohlíky nakrájíme na malé kostičky. V pánvi si slaninu rozpustíme, přidáme k ní rohlíky a společně krátce osmažíme. Směs vyklopíme do mísy, přidáme pohankovou mouku, sůl, pepř, prášek do pečiva, vejce a vše smícháme.

  • 2

    Promíchané těsto dáme na pomoučený vál a rukama ho dobře vypracujeme. Mělo by být polotuhé. Vytvoříme si z něj váleček o průměru asi 5–6 cm, nožem nakrájíme knedlíčky o síle přibližně 3 cm.

  • 3

    Do hrnce nalijeme 1,5–2 litry vody, přidáme lžičku soli a když se začne voda vařit, naházíme knedlíčky do vody. Promícháme, snížíme teplotu a pomalu vaříme přibližně 5 minut (podle velikosti). Uvařené knedlíčky vyjmeme děrovanou naběračkou a podáváme horké.

Komentáře k receptu