Pohanka s brynzou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 120 g Slanina vepřová
  • 200 g Sýr Brynza
  • 15 g Sůl
  • 15 g Česnek
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 300 g Pohanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 708 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1709 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 109.2 mg
  • Vláknina 837.5 mg
  • Vitamín A 837.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku dobře propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou a pozvolna vaříme asi 20 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na drobné kostičky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme kostičky slaniny, cibuli a smažíme, až bude cibule zlatavá. Nyní přisypeme česnek, krátce orestujeme a odstavíme.

  • 4

    Pohanku rozdělíme na talíře, posypeme rozdrobenou brynzou a přelijeme sádlem s cibulí a česnekem.

Komentáře k receptu