Lněný chléb s tvarohovým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Směs Promix T
  • 150 g Směs na chléb v prášku
  • 20 g Klíčky pohankové
  • 10 g Sůl
  • 20 g Droždí sušené
  • 50 g Sýr Imperial
  • 50 g Směs Promix forte
  • 250 ml Mléko - podmáslí
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Chlebové koření hrubě mleté bio
  • 1 hrst Burisony
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • 2 polévková lžíce Lněné semínko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 780 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 68.2 mg
  • Vláknina 3775.6 mg
  • Vitamín A 3775.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby domácí pekárny vlijeme všechny tekuté ingredience - podmáslí, olej, ocet a vodu. Potom přidáme cukr, ochutíme solí a přisypeme sypké přísady - druhy bezlepkových směsí, strouhaný tvarohový sýr, sušené mléko, burisony, chlebové koření, pohankové klíčky, lněná semínka a nakonec droždí.

  • 2

    Pečící nádobu se surovinami dáme do pekárny a pekárnu zapneme na program Gluten frei. Po chvíli pekánu vypneme a stěrkou setřeme stěny nádoby s těstem, aby se do těsta dostaly i zbytky surovin, které ulpěly na stěnách pečící nádoby. Potom pekárnu opět zapneme a necháme pečící program dokončit.

  • 3

    Hotový chléb necháme vychladnout a podáváme nakrájený na krajíce.

Komentáře k receptu