Polévka s taštičkami won ton
Suroviny
- 130 g Špenát listový čerstvý
 - 25 g Sójové plátky
 - 15 g Oříšky piniové
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 600 ml Vývar zeleninový
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 6 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Sherry brandy
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 807 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 64 mg
 - Draslík 604.6 mg
 - Vláknina 8813 mg
 - Vitamín A 8813 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.9 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto : Vodu rozšleháme s vejci, přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. Prohněteme, přikryjeme navlhčeným ubrouskem a necháme půl hodiny odpočinout.
 - 
                                2
Následně těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku 1,5 cm vysokou. Rozkrájíme ji na 24 čtverců o straně 7 cm. Mírně poprášíme. Do polévky použijeme čtverců 12, zbytek můžeme zamrazit na příští použití.
 - 
                                4
Náplň: Špenát nakrájíme, vytlačíme přebytečnou vodu, smícháme s praženými a jemně nasekanými piniovými oříšky, kousky nakrájeného sójového masa a osolíme. Rozdělíme na 12 dílů, rozložíme na připravené čtverce. Rohy přehneme k sobě a řádně přitiskneme.
 - 
                                6
Polévka: Zeleninový vývar spolu se sherry a sójovou omáčkou krátce povaříme, přidáme připravené taštičky won ton a společně povaříme 3 minuty. Přidáme nakrájené jarní cibulky, rozdělíme do nahřátých misek a servírujeme.