Sendvič s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 426 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 21.6 mg
 - Draslík 371.8 mg
 - Vláknina 1431.2 mg
 - Vitamín A 1431.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 8.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z konzervy tuňáka slejeme veškerou tekutinu a maso vsypeme do misky. Krajíce po jedné straně pomažeme majonézou. Zbylou majonézu přidáme do misky s masem a vidličkou rozmícháme.
 - 
                                2
Tuňákovou směs navršíme na jeden krajíc potřený majonézou, dále obložíme plátky rajčete, posypeme cibulí nakrájenou nadrobno a ochutíme špetkou sušené bazalky. Přiklopíme druhým krajícem a opatrně rozkrojíme na čtyři díly.