Jablkové knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 134 mg
 - Vláknina 6670 mg
 - Vitamín A 6670 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka smícháme v míse s hrubou moukou (140 g) a se špetkou soli. Těsto necháme asi 2 hodiny v chladu odležet.
 - 
                                2
Z těsta tvarujeme malé knedlíky, které obalíme ve zbylé mouce a zvolna je vaříme v osolené vodě asi 8 minut.
 - 
                                3
Uvařené knedlíky upravíme na talíře, posypeme nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.