Těsto na pitu a závin z Balkánu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 30 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0 mg
 - Vláknina 3937.5 mg
 - Vitamín A 3937.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Základem pity je několik plátů těsta, které vždy potřené omastkem, pokládáme na sebe a plníme různými náplněmi.
 - 
                                2
Do mísy dáme hladkou mouku, přidáme olej, vlažnou vodu a sůl.
 - 
                                3
Vymícháme a přeložíme na pomoučený vál, kde těsto ručně vypracujeme. Správná konzistence těsta na pitu je, když se odlepuje od prstů a tvoří se vzduchové bubliny. Potom těsto rozdělíme na 2 díly, přibližně v průměru 15 cm z každého vytvarujeme kouli, kterou pomažeme olejem, zakryjeme igelitovým sáčkem a necháme 1 hodinu uležet.
 - 
                                4
Podle toho, jaký pokrm chceme připravit, těsto rozdělíme na potřebný počet dílů, každý vyválíme na velmi tenký plát.
 - 
                                5
Většinou k přípravě pit je potřeba minimálně 2 až 20 vrstev těsta, které vždy, než je na sebe položíme (a plníme), potíráme máslem nebo olejem.