Plněné tvarohové nudle - kraple
Suroviny
- 30 g Hrozinky
 - 5 g Mandle
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 250 g Tvaroh tučný
 - 100 g Strouhanka
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Cukr skořicový
 - 2 špetka Sůl
 - 3.05 l Voda pitná
 - 30 dkg Mouka pšeničná hrubá
 - 4 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 849 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 366 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 365.9 mg
 - Draslík 147.2 mg
 - Vláknina 6010 mg
 - Vitamín A 6010 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 217.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si připravíme těsto na nudle. Na vál dáme 30 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme postupně až 0.5 dl vody, 2 špetky soli a zamícháme vidličkou. Těsto dobře pomocí rukou uhněteme na tuhé hladké těsto, které necháme zakryté chvilku odpočinout.
 - 
                                2
Mezitím si dobře vymícháme nádivku: tvaroh v misce smícháme se 2 žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem, hrozinkami a nastrouhanými neoloupanými mandlemi.
 - 
                                3
Těsto rozválíme na co nejslabší placku. Na ni rozetřeme nádivku a těsto stočíme jako závin. Pak nakrájíme čtverce a kraje k sobě přitiskneme.
 - 
                                4
Do hrnce s 2-3 litry s osolenou vodou postupně vkládáme "kraple" a pomalu je vaříme přibližně 13-15 minut.
 - 
                                5
Kraple podáváme horké, posypané opraženou strouhankou, skořicovým cukrem a polité rozpuštěným máslem.