Bramborové lívance s mákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 461 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 52.9 mg
 - Draslík 751.6 mg
 - Vláknina 18933.3 mg
 - Vitamín A 18933.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno, vložíme do mísy, přisypeme mouku, špetku soli, přidáme vejce a vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme ho na tenký plát, ze kterého vykrajujeme lívance.
 - 
                                2
V pánvi s nepřilnavým povrchem opečeme lívance po obou stranách nasucho, hotové je potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem. Zavineme jako palačinky, rozdělíme na talíře a podáváme jako moučník.