Skořicové koblihy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 201.5 mg
 - Draslík 409.6 mg
 - Vláknina 9515 mg
 - Vitamín A 9515 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse promícháme mouku s kypřícím práškem a cukrem, přisypeme skořici, špetku soli, přidáme vejce, sádlo a přilijeme mléko s rumem. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho 10 minut odležet. Těsto vyválíme na silnější plát, ze kterého vykrajujeme silnější kolečka.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme máslo a na něm smažíme koblihy z obou stran dozlatova. Koblihy vyjmeme, odložíme na savý papír a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Koblihy rozdělíme na talířky, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.